Total Reset Methode (TRM)

Total Reset Methode (TRM) is de naam voor de toegepaste kinesologie behandeling die voorheen NAET heette. NAET staat voor Nambidripad’s allergie eliminitatie therapie. Dit is een zachte manier van acu-pressure over de kleren heen langs de ruggengraat.

Waarvoor is TRM geschikt

TRM is zeer geschikt voor allergieën. Denk aan koemelkallergie of andere voedselallergie, hooikoorts, dieren of andere inhalatieallergenen. Mensen en kinderen met een EPI-pen kan ik helpen om hun reactie sterk te verminderen. Maar ook andere overgevoeligheden blijken er goed op te reageren. Zelfs emoties zoals angsten of ontstekingsziektebeelden verbeteren stap voor stap met deze therapie.

De achtergrond:

TRM is gebaseerd op acupunctuur, maar daarvoor in de plaats massage in plaats van naalden. Via een spiertest in reactie op een mogelijke allergeen (meestal in een glazen buisje in de hand) wordt gekeken wat een “onbalans” in het lichaam geeft. De arm zal niet tegen gehouden kunnen worden.

Voor wie is Total Reset Methode geschikt:

TRM kan al bij pasgeborene (dan via bijvoorbeeld 1 van de ouders), dus in principe voor iedereen. Het wordt ook bij dieren toegepast. Bij mensen met een EPI-pen wordt het product waarvoor die persoon ernstig allergisch is, niet direct aangeraakt, dan wordt altijd ook met een tussenpersoon gewerkt. Voor vragen hierover, bel mij, dan leg ik het uit.

Zelfgenezend vermogen aanspreken:

Toen ik de eerste keer voor mijn zoontje ermee in aanraking kwam, dacht ik als nuchtere Noord-Hollandse ook wat is dit. Maar toen na 4 weken bij mijn zoontje van toen 5,5 maanden oud zijn eczeem zo goed als weg was, ben ik me er in gaan verdiepen. En het heeft me niet meer losgelaten. Ondanks alle andere kennis die ik heb opgedaan sinds 2006, blijf ik dagelijks TRM gebruiken.

Spiertest met arm als verduidelijking waar het lichaam op reageert:

De allergeen wordt via de huid getest. Zie dit als een soort stress test. De huid is immers onderdeel van het immuunsysteem. Het immuunsysteem geeft signalen als er kans is op gevaar. Dus als je in de hand een glazen buisje vasthoudt detecteert jouw systeem dit. Door middel van de spiertest, meestal de arm, kan dan deze stressreactie gezien worden doordat je de arm niet goed kan tegenhouden. Klinkt misschien wat raar, maar het is echt zo. Het maakt niet uit hoe sterk je bent. Bij sommige mannen die het niet geloofde heb ik veel meer kracht gebruikt en allen waren het over eens, je kunt het niet tegenhouden.

Massage langs de ruggengraat:

Zodra we dan weten via de spiertesten wat behandeld mag worden, wordt langs de ruggengraat gemasseerd in combinatie met diverse ademhalingsmanieren. Langs de ruggengraat loopt namelijk veel zenuwweefsel. Mijn uitleg is: doordat je deze met de massage lichtjes prikkelt, wordt er een soort van communicatie tussen het immuunsysteem en de hersenen op gang gebracht. Daarna wordt via dezelfde armspiertest gekeken of het lichaam nog een onbalans heeft. Kan de arm tegen gehouden worden, dan gaat het lichaam er intern mee aan de gang. Vandaar dat in Europa het nu een total reset methode wordt genoemd. Ikzelf zou het geen reset noemen maar eigenlijk weer een normale reactie in plaats van een overtrokken reactie van het immuunsysteem.

Total reset methode samenvattend:

Wat ik gemerkt heb bij mijn beiden jongens toen ze nog erg klein waren (beiden onder het jaar) is dat het een zeer kindvriendelijke maar toch uiterst effectieve manier om het lichaam stapje voor stapje weer normaler laat reageren op een stof die eigenlijk niet gevaarlijk is. Ook te gebruiken bij MCAS (mastcelactivatie syndroom) en dus ook voor volwassen.

Heel soms komt er bij mijn jongens, inmiddels grote tieners, nog een pol uit de lucht langs die wat overreactie geeft (van hun vaders kant zit er extreme hooikoorts en dierenallergie in de familie. Dan vragen ze aan hun moeder, mag ik een buisje. Zij weten immers uit eigen ervaring hoe snel het makkelijk het kan werken. Ze hoeven geen anti histamine te gebruiken.