blogs van monique

Syndroom van Klinefelter

[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” next_background_color=”#000000″][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”off” prev_background_color=”#000000″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text use_border_color=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.4.1″]

Meer dan Testosteron, andere behandelingangen vanuit kPNI visie bij Syndroom van Klinefelter

Bij Syndroom van Klinefelter (SvK) is de meest gangbare behandeling testosteron. Vanuit de klinische Psycho-Neuro-Immunologie visie zijn er naast testosteron andere behandelingsingangen gevonden. Want veel van de klachten die mensen met SvK ervaren wordt helaas niet effectief verbeterd door testosteron en de wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat er wel hulp mogelijk is. Dit is door Monique van Poorten gepresenteerd op de ledendag van de Vereniging van mensen met het Syndroom, op 26 mei 2016 in Amersfoort.

Individuele aanpak

Niet iedereen met het SvK heeft dezelfde klachten in dezelfde mate. Maar als je goed kijkt naar de klachten kan je ze wel verklaren vanuit een bepaalde manier hoe het lichaam last heeft van die extra chromosoom(en). Maar dan nog is het belangrijk om de aanpak voor  een persoon op maat te maken. Vanuit de kennis van de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNi) kan via de juiste vragen of soms wat bloedonderzoek via de huisarts/specialist al snel bepaald worden waar de mogelijkheden zitten.

Vermoeidheid, allergie, tremors, suikerziekte, concentratie

Veel van de mannen met SvK hebben met name last van klachten die niet direct samenhangen met testosteron en daarom niet verbeteren als je testosteron extra krijgt van de arts. Vanuit mijn achtergrond denk ik dan vooral aan het hormoon insuline, de invloed die dat dan weer op zijn beurt heeft op het immuunsysteem en dan is voor een logisch gevolg dat die je energie beïnvloed, je spieren en je hersenen.

Minder klachten door kleine aanpassingen in de leefstijl

Het goede nieuws is dat dit allemaal verband houdt met elkaar. Dit houdt in dat als je het ene helpt verbeteren dat het de andere componenten ook zal helpen verbeteren. Hierdoor kan je met kleine aanpassingen in je leefstijl, je voeding, beweging of met wat kruiden extra je vaak al snel verbeteringen gaat merken.

Waarom zou dit kunnen helpen?

SvK komt best vaak voor (1 op 500 tot 700 jongens/mannen) en dat terwijl het niet erfelijk is. Dit betekent dat vanuit een evolutionaire gedachte er waarschijnlijk toch wel een bepaalde bedoeling achter zit. Ik denk dat het alleen in onze huidige tijd niet meer een voordeel heeft. Maar met kleine aanpassingen denk ik dat je de voordelen weer meer op de voorgrond kan zetten en de nadelen naar achteren gaan. Mijn theorie is dat het tot aan de pubertijd een voordeel heeft op het vlak van omgaan met energie (efficiënter). En dat het voor de moeders ook nog een voordeenl heeft. Op de ledendag vertelde een moeder dat zij het liefste kind van de wereld heeft.

Insuline

Hoe het lichaam omgaat met energie wordt vooral door het hormoon insuline gestuurd. Nu heeft dat ook weer een indirect verband met testosteron. Via het enzym aromatase wordt testosteron omgezet oestrogeen. Insuline heeft daar ook invloed op. Insuline heeft ook een bepaalde relatie met het hormoon cortisol. Hier zit de link met allergie maar ook met minder spieren. Vandaar dat via beïnvloeding van insuline je veel van de klachten behorend bij Klinefelter positief kan beïnvloeden.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.4.1″]

De Powerpoint van 26 mei 2018 in Amersfoort

Klinefelter26mei2018

[/et_pb_text][et_pb_cta _builder_version=”3.4.1″ title=”Contact met Monique” button_text=”contact” button_url=”https://praktijkmonique.nl/contact/”]

Wil je een op maat gemaakt advies gebaseerd op wetenschap maar wel een praktisch toepasbare en ook nog op natuurlijke manier? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met Monique

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” prev_background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_image admin_label=”contact” src=”https://www.collectreizen.nl/wp-content/uploads/2016/07/contact-monique-croes-kpni-2.jpg” alt=”contact monique croes” title_text=”contact monique croes” show_in_lightbox=”off” url=”www.praktijkmonique.nl/contact/” url_new_window=”off” use_overlay=”on” overlay_icon_color=”#ffffff” hover_icon=”%%40%%” animation=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” animation_style=”none” animation_duration=”1000ms” animation_intensity_slide=”50%” /][/et_pb_section]

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *