eczeem

Min Ah , 2 maanden en met erge eczeem

Verhaal van Min Ah

2 maanden was mijn dochtertje toen ze op haar hele gezichtje allemaal rode pukkeltjes kreeg. Ik maakte me er nog geen zorgen om, waarschijnlijk had ze nog wat van mijn hormoonhuishouding mee gekregen en zou wel weer weggaan.

Een maand later verdwenen inderdaad alle pukkeltjes, maar in plaats daarvan kreeg ze grote, natte rode plekken in haar gezicht die zo vurig waren en waaruit zoveel geel vocht stroomde dat als je niet beter zou weten denken dat iemand een gloeiend hete strijkijzer tegen haar wangen had gehouden. Het was een extreme vorm van natte eczeem.

En vanaf dat moment begon een oneindige cyclus van geel vocht dat verdikte tot dikke korsten. Deze werden er in een mum van tijd door haar er afgekrabd, geschuurd tot dat geel vocht weer als natte zweet op een hete dag weer langs haar wangetjes gutsten. Nadat het wondvocht weer was gestold en haar gezicht weer een en al korst was schuurde ze weer als een bezetene om maar die jeuk weg te krabben tot haar gezichtje weer helemaal open lag.

Lijdensweg

Het was een lijdensweg zo wel voor haar als voor mij. Want ik deed niets anders dan de hele dag met haar op mijn schoot op de bank zitten en haar kleine knuistjes vasthouden zodat ze niet kon krabben. Maar ik kon haar er niet van weerhouden dat ze de hele dag wilde met haar hoofdje schudde en zo met haar wangetjes tegen haar schouders zo wild zat te schuren dat ik soms bang was dat haar fragiele nekje zou breken.

Ik ging met haar van de ene dermatoloog naar de andere, maar van de een kreeg ik te horen dat het vanzelf over zou gaan en ik niets moest doen en de andere gaf mij zware prednison en een zware antibioticumkuur. Daar was ik helemaal tegen. Ik was er van overtuigd dat een antibioticumkuur en prednisonkuur de schade alleen maar erger zou maken.

NAET therapie

Ondertussen had ik zelf van alles uitgeprobeerd wat ik maar op het internet kon vinden tegen eczeem. Van badderen in zeezout, rooibosthee, zemelen, tot haar gezicht dagelijks insmeren met groene klei maskertjes toe. Maar niets hielp. Toen las ik over de NAET therapie en meteen voelde ik dat dit het moest zijn. Niks geen schadelijke crèmes die alleen maar tijdelijke symptoom behandelingen waren, maar een therapie die het probleem bij de wortels aan pakte.

Ik woonde in het buitenland, en kon daar geen goede NAET therapeut vinden, waar ik ook als buitenlander goed mee kon communiceren.. Ik had er alles voor over dat mijn Dochtertje beter zou worden, dus besloot ik voor de NAET therapie terug te gaan naar NL en een paar maanden bij mijn ouders te gaan wonen en elke dag haar te laten behandelen.

Hoe vind je een NAET therapeut?

Maar tja, hoe vind je een goede therapeut? Ik vond een lange lijst met therapeuten, maar Monique sprong er voor mij meteen uit omdat zij ook orthomoleculaire geneeskunde had gestudeerd en dat ook toe paste tijdens de behandeling. Verder had ik, terwijl ik nog in het buitenland woonde, al diverse therapeuten per email informatie aan gevraagd en ook hierin sprong zij er uit met uitgebreide informatie en vele goede adviezen. En totaal niet uit eigen belang handelend en mij zelfs geholpen hoe ik er achter kon komen of De NAET therapeut in het land waar ik woonde juist handelde. Ondanks dat zij mij vertelde dat ik vertrouwen moest hebben in de therapeut daar die ik had gevonden, wilde ik toch naar NL en dat Monique de behandeling bij mijn dochtertje voorzette.

Allergie

En zo begon ik bij Monique. Mijn dochtertje bleek allergisch te zijn voor bijna alles wat te eten was! Ik werd er een beetje moedeloos van in het begin en ook soms sceptisch. Verstandelijk kon ik niet begrijpen dat een ampulletje in haar sok en wat massage via mij al haar allergieën weg kon elimineren. Maar ik wilde er in geloven,want als dit niet zou helpen zou niets helpen. En na 20 behandelingen zagen we wat verbetering en na 3 maanden was al haar exzeem weg en kon ze probleemloos alles eten. Het was echt wonderbaarlijk! Twee maandjes geleden bijvoorbeeld zwol ze helemaal op en kwam haar hele gezichtje en lichaampje onder de rode blaasjes als ze kiwi had gegeten, nu kon ze probleemloos kiwi eten.

Ze is zo mooi geworden, haar huidje wat eerst nog wat ruw was, was nu ook helemaal babyzacht. Het heeft wat energie en tijd gekost, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan en ik raad het iedereen aan die zelf eczeem heeft of een van de kinderen!

Meer weten?

Verder lezen

Lees ook het verhaal over Fay, een peuter met eczeem. Of het verhaal over Fransien, met zwerende en etterende voeten.

Print Friendly, PDF & Email

Jij wilt je gezondheid verbeteren gebaseerd op een goed onderbouwde wijze. Maar ja, waar begin je. Laat je e-mailadres achter en je krijgt vrijblijvend mijn e-book met daarin de handvatten en achtergrondinformatie over de kPNI lifestyle met menu tips van mij.