LIFE staat voor Living Information Forms Energy. Het is een nieuwe generatie Biofeedback systeem, gebaseerd op allerlei trillingen, zeg maar frequenties. In het kort gezegd, het meet heel veel frequenties en via de hoofdband kan het daarna, waar nodig bepaalde frequenties terug geven waardoor via resonantie bepaalde systemen in je lichaam weer juist gaan functioneren. Het apparaat is TUV gekeurd als medisch apparaat. Alleen bij een pacemaker wordt afgeraden het apparaat in te zetten.

Het geeft heel veel inzichten op heel veel vlakken. Oa.van emoties, zware metalen belasting, hormoonstelsel, maar ook de status van vitamines, mineralen. Het is ook zeer geschikt om wervels weer te optimaliseren zodat rugklachten verminderen tot oplossen. Soms zelfs al de volgende dag.

Ik gebruik het veel om te zien of de mogelijke oorzaken die ik in de anamnese heb geconcludeerd ook onderbouwd worden door de uitslagen van de LIFE. daarnaast kan je zien of de ingezette behandelstrategie werkt, of supplementen ook door het lichaam worden opgenomen. Kortom, een voor mij waardevolle aanvulling. Maar is zeker niet bepalend voor de behandeling en het blijft vooral de kennis vanuit de kPNI waarmee ik werk.