Voor welke klachten behandelingen, meer informatie en achtergrond

behandelingen
De vraag: wat is kPNI wordt mij heel vaak gevraagd. Het is helaas erg onbekend maar in feite komt het neer op het volgende:

Het menselijk lichaam is eigenlijk gemaakt om heel flexibel in te spelen op de veranderingen die het leven met zich mee brengt. Zo hebben we veel organen dubbel en is de lever en pancreas eigenlijk gemaakt om 3x zo hard te kunnen werken als er normaal nodig is. Helaas kan er wel eens wat mis gaan.

Grootste problemen ontstaan in de gezondheid als het lichaam niet meer flexibel is in al zijn mogelijkheden. Dan kan een bepaald onderdeel te veel energie opslurpen ten kosten van andere delen. Met als gevolg dat op een gegeven moment zwakheden naar boven komen. De kPNI is er op gericht om een soort film te maken van de verstoorde processen in tijd.

Het menselijk lichaam heeft bepaalde functies die belangrijker zijn dan andere. Denk aan de hersenen van glucose voorzien. Mocht dit over een bepaalde tijd te vaak onder druk komen, dan heeft het lichaam zo zijn methodes om toch de hersenen meer van glucose te voorzien dan andere delen. Doordat steeds meer bekend is hoe die onderdelen van het lichaam dit doen, welke communicatie stofjes er zijn etc. kan inzichtelijk gemaakt worden waarom klachten ontstaan en hoe ze met elkaar in verband staan.

Een kPNI behandeling is daarom het in kaart brengen van de verstoorde processen, ook wel werkingsmechanismen genoemd. Door te weten wat de prioriteit is van die verstoorde processen kan dan een advies gemaakt worden om stap voor stap het lichaam te helpen zich zelf weer de processen te laten uitvoeren hoe het was bedoeld.

Met kruiden, met voedingsadviezen, beweging, life style verbetering, maaltijdfrequentie tot aan koud douchen en sauna, dat zijn allemaal mogelijkheden om processen in het lichaam anders te laten lopen. Het wordt altijd om maat gemaakt en wordt altijd gekeken wat mogelijk is in de omstandigheden van jou.

Er leeft het idee dat je nooit meer brood mag eten, dat zuivel uit den boze is, en dat suiker bijna synoniem is voor vergif binnen de orthomoleculaire geneeskunde. En dat je daarnaast altijd handen vol pillen moet nemen uit supplementen. Binnen de kPNI bestrijdt ik dit. Bij sommige ziektebeelden heb je soms een opstart nodig en vaak ook een keuze van cliënten omdat ze snel progressie willen maken. Maar dit hoeft helemaal niet en is zeker nooit meer eerste keuze.

Neem contact op mochten er nog vragen zijn. Ik kan vaak al snel zeggen of ik iets kan doen, daar ben ik altijd eerlijk in.

Een behandeling of consult zal de eerste keer ongeveer 1,5 uur duren. In dat gesprek zal ik vooral vragen stellen om te achterhalen waar de oorzaak vandaan komt. Bijna alle keren kan ik al in dit eerste consult een soort film maken met verstoorde lichaamsprocessen wat geleidt heeft tot de klacht.

Bij kPNI willen we zoveel mogelijk de processen die geleidt hebben tot het ontstaan van de klachten gaan beïnvloeden. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van voeding, beweging, slaapadvies eventueel ademhalingsoefeningen tot aan oefeningen uit de NLP (neuro linguïstisch programmeren), denk aan de maker van MindFuck.

Natuurgeneeskundige behandeling voor Darmklachten, Colitis Ulcerosa, Crohn, Prikkelbaar Darm Syndroom / Spastische darm / Auto Immuunziekten volgens kPNI

Bij de kPNI zeiden ze niet voor niets dat behandeling van deze klachten begint bij poepelogie, want de darm verbindt via het enteric nervous system het slijmvliesimmuunsysteem met de hersenstofwisseling. Vandaar dat hier heel veel kennis van is, want bijna alle klachten beginnen of zijn verbonden met de werking van de darmen.

Allergiëen/huid/immunologische problemen

Hier is het voor mij mee begonnen. Het blijft nog steeds indrukwekkend om kleine kinderen van hun jeuk te helpen of volwassenen van hun jarenlange, soms allesbepalende allergieën af te helpen. Allergie behandel ik veelal met NAET, maar uiteraard combineer ik allerlei methoden om het juiste resultaat te leveren.

Eczeem: zowel natte als droge eczeem, inclusief veel schilfers. Bij kinderen maar ook volwassenen die al heel hun leven het hebben.

Hooikoorts: voor zowel de bomen (incl de beruchte berk) als alle grassen, kruiden, bloemen en kerstbomen. Chronische loopneuzen, jeukende ogen of verstopte neus hoeft niet. Ook bij deze klachten door huisstofmijt.
Huisdieren, zoals kat, hond, paard, konijn: zelfs bij extreme vormen zoals al waterige ogen bij het stappen over de drempel bij iemand met katten of iemand die de kleren nog draagt waar een kat in huis is. Heb al meerdere mensen blij gemaakt dat het huisdier geen ander baasje hoefde te zoeken of de kinderen blij gemaakt dat papa niet meer de reden is waarom er geen huisdier kan komen.
Multiple Chemical Sensitivity Disorder: allergisch voor parfum, sigarettenrook, nieuwe kleding of bijvoorbeeld voor kiwi? Niet meer kunnen werken omdat er in het gebouw verbouwd wordt, geschilderd of nieuwe vloerbedekking? Grote kans dat overgevoeligheid voor chemische stoffen de oorzaak is. NAET is hier bij meerdere personen in mijn praktijk erg behulpzaam in geweest.
Autisme, Asperger, PDD-NOS, ADHD: er is al heel wat onderzoek naar gedaan, maar de nieuwste inzichten zijn dat er in een groot gedeelte een niet onderkende vorm van allergie misschien wel de klachten verergeren. Een streng RED-dieet is volgens onderzoekers zeer effectief, maar ik heb al jaren de ervaring dat door NAET de klachten behorende bij deze syndromen zeer verbeteren door de standaard NAET behandelingen. Ik heb zelfs een jongetje geholpen van zijn hondenallergie die daarna geen Asperger diagnose meer had.
Leerallergie: door de ervaring van mijn 1e leerallergie patiënte heb ik ondertussen al verschillende dames geholpen zodat ze hun lievelingsschoenen weer kunnen dragen zonder vochtbultjes, etter- en pusblazen, pijn of lelijke rode voeten.
Astma/hoesten: ook als dit niet door hooikoorts of huisstofmijt komt is dit goed te verbeteren. Ik heb iemand die meer dan 35 jaar medicatie dagelijks slikte, in overleg met de arts, terecht van de medicatie gekregen. Dit is bevestigd door een longfunctie test, er was echt geen noodzaak voor medicatie meer.
Nikkelallergie of andere contactallergiëen: zelfs als de kloven zo diep zijn dat je iemand geen hand meer kan geven is NAET hierbij in te zetten, wilde dat ik foto’s had gemaakt van de persoon toen die voor het eerst bij mij kwam hiermee en nu.

Hormonale klachten (vruchtbaarheid, overgewicht, PMS, endometriose, acne, rosacea, overgangsklachten)

Alle hormonale assen, inclusief de stresshormoonsystemen, maar ook de schildklier en de geslachtsorgaansystemen zijn aan elkaar gekoppeld. Bijna alle hierboven genoemde ziektebeelden zullen in meer of mindere mate ook deze systemen kunnen verstoren. Gelukkig zijn bij alle mensen deze systemen gelijk, waardoor vaak al vrij snel herleid kan worden hoe dit aan te pakken. Zeker bij vrouwelijke problemen, denk ook aan migraine die hormonale fluctuaties kent, is vaak al na 2 of 3 maandcyclussen veel verbeteringen mogelijk.

Metabole syndroom (diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hoge triglyceride waardes, overgewicht tot obesitas)

Het grote gevaar bij deze klachten zijn de problemen die in de toekomst kunnen ontstaan daar de mensen vaak nu weinig tot geen last hebben. Die klachten kunnen ontstaan doordat als je behoort tot deze groep het lichaam allerlei ziekmakende stofjes in hogere mate aanmaken. Denk hierbij aan NfKB, TNF, Il-6 voor de kenners. Via goede uitleg, voeding, effectieve beweging en specifieke supplementen wordt het lichaam geholpen de oorzaak aan te pakken en het weer onder controle te krijgen.

Fibromyalgie / pijnsyndromen/ chronische vermoeidheidssyndroom

Het immuunsysteem en het zenuwstelsel is bij deze klachten vaak systemisch ontregeld, waardoor hier de meeste aandacht naar toe uit. Daarnaast zijn vaak de mitochondriën, die de energie van de cellen behoort aan te maken, vaak niet optimaal functionerend zodat ook daar verbeteringen mogelijk zijn. Door samen te werken aan nieuwe bereikbare doelen wordt stap voor stap weer gewerkt aan de toekomst.

Autisme, Asperger, PDD-NOS, ADHD, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie

Via urineonderzoek, maar ook eventuele allergieën en het in balans brengen van de neurotransmitters en verbeteren spijsvertering wordt individueel bekeken wat de beste aanpak is.
Ontwikkelingsstoornissen zoals in het autistisch spectrum of binnen het ADHD-spectrum zijn vaak een opstapeling van factoren. Maar door een aantal van de factoren een beetje te beïnvloeden is het vaak dat daardoor al heel veel processen optimaliseren. Waardoor klachten sterk verminderen. Daarom is het niet meer geoorloofd om te zeggen dat dit niet te verbeteren is.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek is er al heel veel kennis opgebouwd. Helaas is het zo dat met 10 kinderen met dezelfde symptomen, de oorzaken wel voor alle 10 heel verschillend kan zijn. Daarom is het noodzakelijk dat bij de behandeling per kind gekeken wordt welke factoren verstorend werken.

Dit varieerd van darmfunctie (bij ASS heeft 92% van de kinderen maagdarmklachten), al dan niet onderkende allergieën (zie het onderzoek van Drs. Lidy Pelsser) tot aan neurotransmitters en de bijbehorende receptoren.

Via onderzoek van de urine in het laboratorium bij het ELN in Bunnik (met medewerking van de huisarts), maar ook via de allergiebehandelingen, en een goede anamnese stel ik een behandelingstrategie voor. Maar het begint met een goede anamnese met het liefst beide ouders/verzorgers om alle benodigde informatie zover mogelijk boven water te krijgen.

Behandeling met NAET tegen allergieklachten

Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek, kortweg NAET, is een effectieve, kindvriendelijke en vooral ook prettige manier om van je allergieklachten af te komen. Maar met deze behandeling kan er nog veel meer mee! Het hersteld via de meridianen ook de balans in heel veel van je systemen, ook in je hoofd waardoor ook emotionele zaken verbeteren.

Via een spiertest van de arm m.b.v.kinesiologie word bepaald waar je lichaam op dat moment de grootste blokkade heeft. Via massage over de kleding op de rug word daarna het lichaam gestimuleerd om weer beter de energie te laten stromen. Bij kleine kinderen zal dit veelal gebeuren via een volwassene.

Verbeteringen

Ik heb bij kinderen gezien dat zelfs de 1e behandeling al grote verbeteringen kan geven. Minder jeuk, beter of langer slapen, veel beter eten zijn meer dan eens door de ouders gerapporteerd in mijn praktijk. Bij sommige duurt het even voordat grote veranderingen zichtbaar zijn of veranderd eerst het beeld om vervolgens langzaam aan te verbeteren. Ook geschikt voor volwassenen en niemand is te oud, ook al heb je meer dan 65 jaar al klachten. Het kan al bij kindjes vlak na de geboorte, de jongste was in mijn praktijk nog geen 2 weken oud.

LIFE

LIFE staat voor Living Information Forms Energy. Het is een nieuwe generatie Biofeedback systeem, gebaseerd op allerlei trillingen, zeg maar frequenties. In het kort gezegd, het meet heel veel frequenties en via de hoofdband kan het daarna, waar nodig bepaalde frequenties terug geven waardoor via resonantie bepaalde systemen in je lichaam weer juist gaan functioneren. Het apparaat is TUV gekeurd als medisch apparaat. Alleen bij een pacemaker wordt afgeraden het apparaat in te zetten.

Het geeft heel veel inzichten op heel veel vlakken. Oa.van emoties, zware metalen belasting, hormoonstelsel, maar ook de status van vitamines, mineralen. Het is ook zeer geschikt om wervels weer te optimaliseren zodat rugklachten verminderen tot oplossen. Soms zelfs al de volgende dag.

Ik gebruik het veel om te zien of de mogelijke oorzaken die ik in de anamnese heb geconcludeerd ook onderbouwd worden door de uitslagen van de LIFE. daarnaast kan je zien of de ingezette behandelstrategie werkt, of supplementen ook door het lichaam worden opgenomen. Kortom, een voor mij waardevolle aanvulling. Maar is zeker niet bepalend voor de behandeling en het blijft vooral de kennis vanuit de kPNI waarmee ik werk.

Daarnaast heb ik ook ruime ervaring met schildklierproblemen maar ook pijn als in hoofdpijn, migraine, lage rugpijn, knieën, gewichtsklachten, blessures, erfelijke ziekten zoals familiaire hypercholesterolemie, Myotone Dystrofie. Kortom, bel gerust als je twijfelt want wellicht kan ik je toch helpen. Ik zal eerlijk zeggen als ik er niets mee kan, of een goede doorverwijzing geven.

Het enige waar ik me niet mee bezig houd, is niet toxische tumor therapie en begeleiding van primaire tumor behandeling. Dit omdat je goed contact moet hebben met de oncoloog omdat er bepaalde fases zitten in de behandeling bij tumoren. Wel help ik mensen bij de gevolgen van bijv. chemo of therapie, of ondersteuning tijdens de behandeling via een oncoloog om bijv. op gewicht te blijven met voedingsadvies of uitleg zonder dat dit de therapie beinvloed of tegen werkt (want dat kan ook helaas).

Print Friendly, PDF & Email

Jij wilt je gezondheid verbeteren gebaseerd op een goed onderbouwde wijze. Maar ja, waar begin je. Laat je e-mailadres achter en je krijgt vrijblijvend mijn e-book met daarin de handvatten en achtergrondinformatie over de kPNI lifestyle met menu tips van mij.