Lars (7 maanden)

Ons zoontje Lars heeft vanaf 1 maand na de geboorte last gehad van eczeem. Het begon eigenlijk met zuigelingenacne maar dit veranderde al vrij snel in eczeem. Lars had eigenlijk vanaf de geboorte al een erg droge huid en jeuk. We hebben alleen maar producten (zoals shampoo, luierdoekjes, wasmiddel enz.) gebruikt zonder parfum. Hij heeft 7 maanden borstvoeding gehad (waaronder 5 maanden volledig).

Hij had zo‟n last van jeuk, vooral op het hoofd (berg met eczeem) dat hij er helemaal vervelend van werd en de haren eruit trok, sliep weinig/kort en krabde de hele dag. Op zijn borst en hoofdhuid kwam er regelmatig vocht uit. Ook in de knieholtes en polsen kwam uiteindelijk het eczeem. Voortdurend handschoentjes aan en in een slaapzakje (puckababy) zodat hij minder kon krabben.

Dermatoloog
Op een gegeven moment werden we er helemaal radeloos van en zijn verder gaan zoeken. Via de huisarts zijn we terecht gekomen bij de dermatoloog en hebben daar wat adviezen gekregen m.b.t. hydrocortisoncreme, koudzalf (ook voor het douchen), zalf bij warm weer (cetomacrogol met vaseline), zinkolie en zoete olie. Dit hielp wel maar pakt uiteindelijk niet de oorzaak aan. Wanneer we smeerden ging het beter maar zodra we 1 dag stopten kwam het eczeem in alle hevigheid weer terug.

NAET-behandelingen
Via internet kwamen we uiteindelijk uit bij de site wegallergie en lazen we over NAET. Hierna hebben we contact opgenomen met Monique. Lars was toen ongeveer 3,5 maand. Zij heeft hem behandeld voor o.a. koemelkallergie. Na 6 NAET- behandelingen werd het op het hoofd veel rustiger. In totaal heeft Lars 12 behandelingen gehad (basis) en was hij vrijwel eczeemvrij. Het is een heel ander kind geworden. Nu ongeveer 2 maanden later is hij nog steeds eczeemvrij. We waren erg benieuwd of het eten van fruit en groentes effect zou hebben op het eczeem maar dit is gelukkig tot nu toe niet het geval. We zijn daarom erg blij dat we via internet bij Monique terecht zijn gekomen en willen haar nogmaals hartelijk bedanken.

Ouders van Lars