Giovanni (10 jaar)

anaf de geboorte heeft mijn zoontje al koemelkallergie. De eerste ± 2 levensjaren was er ook nog gluten en kippe-eiwitallergie bij. Hier is hij overheen gegroeid. De koemelkallergie bleef soms heel vervelend. Als je met z’n allen weg bent en er is alleen maar softijs. Als hij toch iets met melk had genuttigd werd hij heel druk en boos, ging slaan en deed zijn tong al vouwend naar buiten. Hieraan konden we zien dat het fout zat. Hij vond dit zelf ook heel vervelend.

Mijn moeder kwam zelf al bij Monique via mijn tante, zij had eczeem. Giovanni hoorde het verhaal aan en wilde ook wel mee naar Monique. Hij was toen 9 jaar. Oma is het toen aan Monique gaan vragen en in januari is hij ook mee geweest naar Monique.

Behandeling
Eerst een gesprek, daarna de behandeling. De koemelk kwam er uit en die moest daarna weer opgesplitst worden. Giovanni kreeg een buisje in z’n hand. Hij probeerde zelf zijn arm tegen te werken maar het werkte niet. Mama, het is echt gek.

Monique ging verder. Giovanni moest het buisje 20 minuten vasthouden. Dan weer wat vragen en de behandeling voor die dag was klaar. Een aantal uren mag je dat dan niet nuttigen. Maar het helpt wel! We gingen naar een aantal weken voorzichtig kaas proberen en het resultaat was een gelukkige Giovanni. Hij moest ook nog voor een aantal andere dingen behandeld worden.

Het heeft ongeveer een half jaar geduurd (1x per 2 weken). Nu hoeven we voorlopig niet terug te komen. Mocht het weer wat minder gaan, dan gaan we zeker weer naar Monique toe. Want er niets leukers dan ook net als ieder ander ook een ijsje bij de Mac te krijgen.

Monique heel erg bedankt. Giovanni is erg blij en gelukkig.

Meer lezen
Op het blog kun je meer lezen over mijn visie op verschillende zaken. Ook mijn visie op ADHD kun je daar vinden.