Fay (2 jaar)

Fay met eczeem
Via een informatieavond bij de bibliotheek kwam ik in contact met Monique Croes. Ik had haar website al bekeken, maar uit onwetendheid toch nog niet de stap genomen voor een afspraak voor ons jongste dochtertje Fay. Zij heeft een allergische aanleg en heeft regelmatig last van eczeem. Gelukkig niet zo erg, maar toch in vlagen erg vervelend. Met name haar handjes voelen vanaf de geboorte aan als schuurpapier en haar polsjes zijn vaak echt kapot. Elke dag smeerde ik haar in met een cetamacrogolcrème (vette crème) en in de heftige periode met de hydrocortison (hormoonzalf). Ik wist dat dit alleen tijdelijk helpt en niet echt de oorzaak aanpakt. De NAET-behandeling zou dat wel doen. De informatieavond was zeer verhelderend en daarna durfde ik een afspraak aan.

Hoe werkt NAET
Aangezien mijn dochtertje Fay pas 2 jaar is, ging de hele behandeling via mij, wat inhoudt dat ik lichaamscontact met haar maak en haar spierreactie via mijn arm werd getest. Eerlijk gezegd; de eerste behandeling zocht ik echt waar de “candid camera” hing, want ik dacht steeds, zo simpel kan het toch allemaal niet zijn ! Maar gaandeweg praat je erover en snap je ook de achterliggende gedachte meer.

Elke behandeling bestond telkens uit een product in een buisje dat Fay vasthoudt en waarvoor gekeken word of zij hierop reageert met spierzwakte (wat een allergie inhoudt). Zo ja, dan wordt die allergie geëlimineerd door een massage op mijn rug (terwijl ik contact heb met Fay). Voor Fay (en mij) een compleet pijnloze behandeling (juist wel lekker die rugmassage!).

Enige lastige was dat ze na een eliminatie van een bepaald product, dat product een aantal uren moest vermijden. Met bepaalde producten is dat erg lastig. Met name voor een klein kind, dat je nog niet uit kan leggen waarom ze dat nu even niet mag hebben (terwijl het voorheen wel mocht). Gelukkig is dit dus maar voor maximaal 24 uur (soms zelfs minder). In 1e instantie dacht ik dat we meteen zouden gaan testen op stofjes waarvan ik dacht dat Fay daar allergisch op zou reageren. Het is echter gebruikelijk om te beginnen met een basisset.

Basisset
Fay reageerde op erg veel producten uit de basisset waardoor we in totaal 13 behandelingen nodig hadden. Na een paar behandelingen kreeg ze de dag na de behandeling een minder schrale huid. Dit liep weer wat terug na een paar dagen tot de volgende behandeling. Uitleg hierover was interessant. Elke allergie die je elimineert, zorgt ervoor dat er een volgende allergie aan het oppervlak komt te liggen.

Na nog meer behandelingen echter, verdwenen de aanwezige allergieplekken en zelfs toen het een warme periode was, kreeg zij geen vlekken terug (haar zus echter wel) en na de laatste behandelingen kreeg zij zelfs gladde handen en polsen. Voor mij een duidelijk teken dat de NAET-behandeling werkt.

Allergische aanleg
Een allergische aanleg is vaak voor het leven. Eczeem verdwijnt vaak op latere leeftijd en maakt plaats voor astma of hooikoorts. Ik hoop door de NAET-behandelingen ook dat risico verminderd te hebben (al is dat natuurlijk nooit aan te tonen, omdat we nooit zullen weten wat Fay misschien gekregen zou hebben zonder deze behandelingen).

Ook mijn andere dochtertje
Feit is dat ik overtuigd ben en de komende tijd ook met mijn oudste dochtertje afspraken zal gaan maken voor de behandeling van haar zeer ernstige (anafylaxie) noten/pinda allergie. Hiervoor heeft NAET een speciaal protocol. Ik heb niet de wens dat Flore ooit boterhammen met pindakaas zal gaan eten, maar als een reactie op een mogelijke aanval verkleint kan worden is dat al heel wat. Ik heb er vertrouwen in!

Monique, bedankt voor jouw behandelingen en gezellige gesprekken tussendoor. Marie-An Timmermans, moeder van Fay (2) en Flore (5).