blogs van monique

Hooikoorts blijvend aanpakken

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.51″ transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” prev_background_color=”#000000″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.51″ make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.1″ module_alignment=”left”]

Hooikoorts blijvend aanpakken

Hooikoorts! Veel mensen hebben er last van en slikken antihistaminica om de klachten te onderdrukken. Deze medicijnen kunnen echter ook vervelende bijwerkingen hebben, bijvoorbeeld omdat het maagzuur beïnvloed wordt bij langdurig en veelvuldig gebruik. Wil je een blijvende oplossing? Pak dan de oorzaak aan met kPNI of NAET en snotteren, rode ogen en een brandend gevoel zullen tot het verleden gaan behoren.

Hooikoorts is meer dan alleen maar een beetje vervelend kwaaltje

Naast de uiterlijke verschijnselen, waar de symptomen bij de meeste mensen redelijk onder controle te houden zijn met over-de-counter medicatie, is het eigenlijk een continue immuun activatie. Met als gevolg: energie verlies, weinig zin om iets te doen tot aan depressieve gevoelens aan toe. In mijn vaktermen: het is een open barrière. Dat betekend dat er naast de pollen via de slijmvliezen van de ogen, neus of luchtwegen, ook andere ongenodigde gasten binnen kunnen komen. Meer bacteriën, virussen of zelfs schimmels. Met als gevolg dat het immuunsysteem nog actiever moet worden, je afweer nog harder zijn best doet en je alleen maar meer klachten krijgt of zelfs ook andere allergieën of heel andere kwalen. En daarom pleit ik er voor om de oorzaak aan te pakken.

Oorzaak is niet altijd hetzelfde, maar uiteindelijk is het een open barrière.

Bij de één  zijn onvoldoende bouwstoffen voor de barrières de oorzaak. De ander heeft een genetische aanleg. En weer een andere te veel en vooral te lang stress. Of een combinatie van dit alles. Natuurlijk zal je in kaart moeten brengen wat de oorzaak is en – waar mogelijk – proberen daar verbetering in aan te brengen. Maar dat is helaas niet in alle gevallen mogelijk. Dat maakt gelukkig niet alles uit. Dan is het zaak dat je creatiever aan de gang gaat, maar uiteindelijk moeten de barrières dicht. En dat is mogelijk als je weet waar de schoen wringt.

Barrierès; daar waar binnen en buiten elkaar ontmoeten

De functie van barrières is dingen buiten houden zodat de integriteit van het lichaam gewaarborgd wordt. Het grootste oppervlakte zit in de darmen, een aantal voetbalvelden groot zelfs. Rondom dat maag-darmstelsel zit zelfs een eigen zenuwstelsel, het enteric nerveus system. Vaak blijkt: darmen en dat zenuwstelsel in je buik tot rust, dan neus, oog en luchtwegen ook tot rust.

Therapie interventies:

Er zijn meerdere mogelijkheden. Ikzelf gebruik de kennis vanuit de klinische Psycho-Neuro-Immunologie om de oorzaak boven tafel te krijgen. Ook is NAET (Nambrudipads allergie eliminatie therapie) beproefd. Deze methode gebruik ik zelf al sinds 2006 in mijn praktijk. NLP is ook een mooie manier. Maar zonder dichte barrières blijven de slijmvliezen denken dat pollen, hoe onschadelijk dan ook, je ziek kunnen maken. Ze gaan dit dan met veel slijm (snot, tranen, hoesten) tegen door een extra beschermlaagje te maken.

Oplossingen

Biochemisch gezien is het aminozuur l-glutamine , zeg maar een soort eiwit, de bouwstof voor de cellaag waaruit je slijmvliezen gemaakt zijn. Dus eiwitten eten is daarom voor mij het meest logische. Zwavel zorgt ervoor dat het lekker dicht tegen elkaar blijft zitten door middel van een soort deurtjes, genaamd Tight Junctions. L-Leucine, een ander eiwit, zorgt ervoor dat de schoonmaakploeg via IgA (een immuunglobuline) zonder activiteit van het immuunsysteem eventuele pollen weg veegt. De goede bacteriën (zitten ook op je huid en in je neus enzo, niet alleen in je darmen), die helpen om de juiste balans te houden. Die voed je met vezels uit groenten, fruit, noten en paddenstoelen (helaas amper uit granen). Tot slot: Omega 3 repareert en mocht er toch onverhoopt een pol door je slijmvliezen heen gaan, dan vangt die het af. Dus vis en walnoten eten is hartstikke handig.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.100″ background_layout=”light”]

Bronnen

[/et_pb_text][et_pb_cta _builder_version=”3.0.84″ title=”Hooikoorts blijvend aanpakken” button_text=”Therapie” button_url=”https://praktijkmonique.nl/kpni-en-naet-behandelingen/” url_new_window=”on” use_background_color=”on” background_layout=”dark” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_icon_placement=”right” button_letter_spacing_hover=”0″ button_text_size__hover_enabled=”off” button_text_size__hover=”null” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover=”null” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover=”null” button_text_color__hover_enabled=”off” button_text_color__hover=”null” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover=”null” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover=”null” button_border_width__hover_enabled=”off” button_border_width__hover=”null” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover=”null” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover=”null” button_border_color__hover_enabled=”off” button_border_color__hover=”null” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover=”null” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover=”null” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover=”null” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover=”null” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover=”null” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”0″ button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover=”null” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover=”null” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover=”null” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover=”null” button_two_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover=”null” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” module_alignment=”left”]

Hooikoorts blijvend aanpakken: ervaringen van anderen

Hieronder vind je de ervaringen van anderen. Hierdoor kun je een goede indruk krijgen van wat ik in dit opzicht voor je kan betekenen.

[/et_pb_text][et_pb_portfolio _builder_version=”3.0.84″ include_categories=”76″ show_title=”on” show_categories=”on” show_pagination=”on” fullwidth=”on” zoom_icon_color=”#72b2b5″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Back to list