Selecteer een pagina
Hooikoorts weer vroeger dit jaar

Hooikoorts weer vroeger dit jaar

Hooikoorts ook dit jaar weer vroeger. Blijf er niet mee rondlopen of het onderdrukken, maar pakt het aan. Via een NAET behandeling kan dit. Waarom? Lees het hier.

Lees meer
Hét ideale dieet voor jou bestaat.

Hét ideale dieet voor jou bestaat.

Hét ideale dieet voor jou, bestaat dat? Ja, met een maar.  Januari, de maand  van de goede voornemens. Vele nemen stappen om hun gewicht een flink stuk naar beneden te krijgen, liefst natuurlijk klaar voor de zomer. Zie jij door alle reclames en hypes nog wat een...

Lees meer
Gezondheid en circadiaans ritme

Gezondheid en circadiaans ritme

Gezondheid is een groot goed. Via het terugwinnen van je dagnachtritme (circadiaans ritme) heb je een krachtige manier om veel lichaamsprocessen weer beter te laten werken. Kleine aanpassingen, die zo natuurlijk zijn dat ze met kleine aanpassingen en wat omdenken in jouw leven in te passen zijn. Jouw winst: beter slapen, makkelijker op je gewicht blijven, maar vooral: beter bloedwaardes. Bloedsuiker, cholesterol en bloeddruk verbeteren. Je krijgt zelfs meer zin in gezonde voeding en bewegen volgens Panda van het boek The Circadian Code.

Lees meer
Syndroom van Klinefelter

Syndroom van Klinefelter

Syndroom van Klinefelter komt vaak voor, 1 op de 500 tot 700 jongens wordt geschat en vaak niet of laat ontdekt. Medicatie bestaat vooral uit testosteron toedienen maar de jongens en mannen ervaren veel andere klachten die niet of onvoldoende verbeteren erdoor. Uit de literatuur van een Deens onderzoek uit 2013 blijkt dat er nog meer behandel ingangen zijn. Een grote rol is weggelegd voor verbeteren van de insuline gevoeligheid, maar ook via het immuunsysteem en verbeteren van de functie van het stofje uit de hersenen dopamine kunnen vaak voorkomende klachten bij dit Syndroom verbeteren. Denk hierbij aan vermoeidheid, concentratieproblemen, tremors, allergieën. Leefstijlinterventies met nadruk op voedingsadviezen, maaltijdfrequentie en bepaalde kruiden kunnen de klachten die volgens de bezoekers van de ledendag op 26 mei 2018 in Amersfoort niet voldoende worden herkend door hun artsen mogelijk wel verbeteren. Bevat de Powerpoint die gebruikt is door Monique van Poorten van Praktijk Monique Croes in Arnhem op die ledendag.

Lees meer
Vitamine B6

Vitamine B6

B6 suppletie is niet zonder gevaar. B6 stapeling is gevaarlijk en dien je te voorkomen. Hoewel het vooral gezien wordt bij de vorm pyridoxine geldt het in principe ook voor de actieve vorm Pyridoxaal-5-fosfaat. Liever de oorzaak aanpakken met goede begeleiding dan risico hierop lopen

Lees meer
Vitamine D3, zonlicht en zonnebrandcrème

Vitamine D3, zonlicht en zonnebrandcrème

Vitamine D3, er is zoveel verwarring over dit mooie stofje uit de natuur. Helaas is de naam verwarrend, het is namelijk fout gelabeld. Het is geen vitamine, het is meer een hormoon. En een cadeautje van de natuur. Via zonlicht is het de manier om je immuunsysteem niet te overactief te laten worden. Denk maar aan dat meeste eczeem verbetert door zon (vooral in combinatie met zeewater). Het doet iets met je stemming (winterdip). Is suppletie altijd nodig? Daar wil ik over discussiëren, maar te lage vitamine D3 geeft serieuze klachten en in Nederland komt het veel vaker voor dan men door heeft. Belangrijkste reden vind ik dat een goede vitamine D status ook groei reguleert, en dat is misschien nog wel de belangrijkste reden want verstoorde groei-impulsen vergroten de kans op kanker. Dus wees alsjeblieft niet te bang voor zonlicht en smeer niet te veel zonnebrandcrème. Voorkom verbranding want dat is wel schadelijk.

Lees meer
Kokosvet zowel de goede als de negatieve kant

Kokosvet zowel de goede als de negatieve kant

Kokosvet is geen wondermiddel maar het heeft zoveel goede eigenschappen dat je het niet moet vermijden. Ja, het is verzadigd vet, maar wel van het type middellange ketenvetzuur. Daarnaast is het antibacterieel, antiviraal en antischimmel van nature. Dus als onderdeel van een gevarieerde voeding zie ik zeker een plaats, maar laten we niet overdrijven. Eetlepels per dag nemen is volgens mij niet verstandig, ook niet als onderdeel van een ketogene voeding hoeveel voordelen daar ook aan zitten.

Lees meer
PMS, pre-menstrueel syndroom

PMS, pre-menstrueel syndroom

PMS oftewel pre menstrueel syndroom. Je zou bijna denken dat het hoort bij vrouw zijn. Nu komt het vaak voor, maar het is niet normaal en hoort zeker niet. Je kan er wat aan doen. Ga opzoek naar waarom de hormoonhuishouding verstoord is en met mooie kruiden kan je daar zeker wat aan doen. En voor de dames die hopen dat als eenmaal die menstruaties over zijn het leven dan de hele maand leuk wordt, heb ik slecht nieuws. Dan is de overgang vaak juist zwaarder, des te meer reden om het aan te pakken en niet via hormonen als in de pil doorslikken of het hormoonhoudend spiraaltje je tijd uit zingen.

Lees meer
Voordelen van autisme benutten

Voordelen van autisme benutten

Autisme hoeft niet te genezen, maar als je de voordelen kunt vergroten en de beperkingen verminderen, dan kunnen de bijzondere gaven van deze kinderen zorgen dat zowel het kind als de omgeving weer meer van het leven kunnen genieten

Lees meer
Hooikoorts blijvend aanpakken

Hooikoorts blijvend aanpakken

Hooikoorts, zo veel mensen hebben het. De meeste mensen onderdrukken het met medicatie, bijvoorbeeld antihistaminica maar dat kan ook vervelende bijwerkingen hebben. Bijvoorbeeld omdat het het maagzuur ook beïnvloed bij langdurig en veelvuldig gebruik. Wil je een blijvende oplossing? Vanuit de oorzaak aanpakken vanuit kPNI of NAET kan dat gesnotter, rode ogen en brandend gevoel tot het verleden hoor.

Lees meer
Print Friendly, PDF & Email

Jij wilt je gezondheid verbeteren gebaseerd op een goed onderbouwde wijze. Maar ja, waar begin je. Laat je e-mailadres achter en je krijgt vrijblijvend mijn e-book met daarin de handvatten en achtergrondinformatie over de kPNI lifestyle met menu tips van mij.