KPNI, Orthomoleculair en NAET/Total Reset

afbeelding praktijk monique arnhem

Achtergrond van de kPNI  en NAET (Total Reset), beter gezegd, wat doe ik? In het kort gezegd, ik combineer natuurgeneeskunde vanuit de orthomoleculaire voedingsgeneeskunde.  Maar dan holistisch bekeken vanuit de klinische Psycho-Neuro-Immunologie met de Chinese geneeskunde voor allergieën met NAET, in Nederland verbeterd door Total Reset.  Dat is een acupressuur techniek die goed onderbouwd is door de grondlegster Devi Nambudripad.

Achtergrond kPNI=klinische Psycho-Neuro-Immunologie

PNI is een wetenschap, klinische betekent dat het toegepast wordt. En dan nog eens vanuit de orthomoleculaire geneeskunde. Ortho staat voor juist, moleculair verwijst naar de moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd. Biochemicus en Nobelprijs winnaar Linus Pauling was de eerste die de term orthomoleculair gebruikte.

Maar eigenlijk gaat het nog verder terug, naar Hippocrates (460 v C-377 vC).  Hij was de grondlegger van de geneeskunde. 2 stellingen van hem zijn voor mij nog steeds actueel. “Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte” en “Laat uw voeding uw medicijn zijn, niet uw medicijn uw voedsel”

Achtergrond NAET=Nambudripads allergie eliminatie techniek

Hier ben ik het eerst mee in aanraking gekomen via mijn zoon die toen 5 maanden oud was. Ik had moeite om te geloven dat dit kon werken. Ik hou er van om het te kunnen begrijpen en te kunnen verklaren. Inmiddels kan ik dit en dan is het helemaal niet zo esoterisch, zweverig of wat je er ook maar van mag denken.  

Eigenlijk maakt het gebruik van dezelfde eenvoud als de desensibilisatie waar ze in de allergiepraktijken mee werken. Het gaat erom dat het immuunsysteem niet meer overactief reageert op een ogenschijnlijk ongevaarlijke stof. Voor mij is het een balans techniek die de communicatie tussen de hersenen en het immuunsysteem normaliseert. 

Wetenschappelijk onderbouwd / niet zweverig

Tegenwoordig is er heel veel wetenschappelijk onderbouwd bewijs voor het inzetten van voedingsmiddelen bij klachten. Sterker nog, gezonde voeding staat aan de basis van een gezond leven tot op hoge leeftijd. En het werkt preventief  voor de meest voorkomende ziekten zoals we die kennen in het westen.

Waarom kPNI en NAET gecombineerd?

Ik geloof dat het lichaam veel mogelijkheden heeft. kPNI is voor mij een denkwijze waarmee je kan achterhalen waarom het lichaam deze klachten of ziekten heeft. NAET is door zijn eenvoud een welkome aanvulling om het lichaam te helpen. Maar het belangrijkste waarom ik het combineer is : Al eet je nog zo gezond, sport je genoeg, als je vergeet voldoende goed te slapen of te drinken of alleen maar doorholt zonder genoeg te lachen of te knuffelen, dan gaat het ook heel moeizaam.

Vandaar dat ik niet alleen met supplementen werk. Supplementen staan pas op de laatste plaats in mijn advies. Gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde balans tussen stress en ontspanning zijn de basis. Veel lachen en als het even kan de slaap verbeteren als daar problemen zijn, zijn ook mooie ingangen om al verbeteringen door te voeren.

Meer achtergrond kPNI / NAET

Ik kan nog wel uren hier over vertellen, maar dan raak ik jullie lezers natuurlijk kwijt. Meer achtergrond informatie nodig? Kijk dan op deze pagina voor meer info, of neem contact met mij op. Wil je weten welke ziektebeelden/klachten ik behandel, klik dan hier.

lifestyle verbetering

Print Friendly, PDF & Email

Jij wilt je gezondheid verbeteren gebaseerd op een goed onderbouwde wijze. Maar ja, waar begin je. Laat je e-mailadres achter en je krijgt vrijblijvend mijn e-book met daarin de handvatten en achtergrondinformatie over de kPNI lifestyle met menu tips van mij.