Selecteer een pagina

kPNI orthomoleculaire geneeskunde en NAET

Achtergrond van de kPNI / NAET, beter gezegd, wat doe ik? In het kort gezegd, ik combineer natuurgeneeskunde vanuit de orthomoleculaire voedingsgeneeskunde.  Maar dan holistisch bekeken vanuit de klinische Psycho-Neuro-Immunologie met de Chinese geneeskunde voor allergieën met NAET.  Dat is een acupressuur techniek die goed onderbouwd is door de grondlegster Devi Nambudripad.

Achtergrond kPNI=klinische Psycho-Neuro-Immunologie

Hoewel het pretentieus klinkt dekt het wel de lading. PNI is een wetenschap, klinische betekent dat het toegepast wordt. En dan nog eens vanuit de orthomoleculaire geneeskunde. Ortho staat voor juist, moleculair verwijst naar de moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd. Biochemicus en Nobelprijs winnaar Linus Pauling was de eerste die de term orthomoleculair gebruikte.

Na onderzoek bij zijn eigen duiven concludeerde hij dat de juiste voeding in de juiste hoeveelheid wel degelijk van belang was. Bij het ontstaan en het oplossen van bepaalde ziektebeelden. Maar eigenlijk gaat het nog verder terug, naar Hippocrates (460 v C-377 vC).  Hij was de grondlegger van de geneeskunde. 2 stellingen van hem zijn voor mij nog steeds actueel. “Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte” en “Laat uw voeding uw medicijn zijn, niet uw medicijn uw voedsel”

Achtergrond NAET=Nambudripads allergie eliminatie techniek

Hier ben ik het eerst mee in aanraking gekomen via mijn zoon die toen 5 maanden oud was. Ik had moeite vanuit mijn westerse geneeskunde blik dit te kunnen verklaren in termen van de Chinese geneeskunde. Maar ik denk nu een werkbare theorie te hebben waarom dit zo mooi elkaar aanvult ,zonder dat het zweverig is. Eigenlijk maakt het gebruik van dezelfde eenvoud als de desensibilisatie waar ze in de allergiepraktijken mee werken. Maar dan zonder de risico van een anafylactische shock want ik zorg dat het lichaam niet in aanraking komt met het allergeen.

Wetenschappelijk onderbouwd / niet zweverig

Tegenwoordig is er heel veel wetenschappelijk onderbouwd bewijs voor het inzetten van voedingsmiddelen bij klachten. Sterker nog, gezonde voeding staat aan de basis van een gezond leven tot op hoge leeftijd. En het werkt preventief voor de top van de meest voorkomende ziekten zoals we die kennen in het westen.

Waarom kPNI en NAET gecombineerd?

Ik geloof dat het lichaam veel mogelijkheden heeft. kPNI is voor mij een denkwijze waarmee je kan achterhalen waarom het lichaam deze klachten of ziekten heeft. NAET is door zijn eenvoud een welkome aanvulling om het lichaam te helpen om snel weer een ander proces beter te laten lopen. Maar het belangrijkste waarom ik het combineer is : Al eet je nog zo gezond, sport je genoeg, als je vergeet voldoende goed te slapen of te drinken of alleen maar doorholt zonder genoeg te lachten of te knuffelen, dan gaat het ook heel moeizaam.

Vandaar dat ik niet alleen met supplementen werk. Supplementen staan pas op de laatste plaats in mijn advies. Gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde balans tussen stress en ontspanning zijn de basis. Veel lachen en als het even kan de slaap verbeteren als daar problemen zijn, zijn ook mooie ingangen om al verbeteringen door te voeren.

Meer achtergrond kPNI / NAET

Ik kan nog wel uren hier over vertellen, maar dan raak ik jullie lezers natuurlijk kwijt. Meer achtergrond informatie nodig? Kijk dan op deze pagina voor meer info, of neem contact met mij op. Wil je weten welke ziektebeelden/klachten ik behandel, klik dan hier.

lifestyle verbetering

Print Friendly, PDF & Email

Jij wilt je gezondheid verbeteren gebaseerd op een goed onderbouwde wijze. Maar ja, waar begin je. Laat je e-mailadres achter en je krijgt vrijblijvend mijn e-book met daarin de handvatten en achtergrondinformatie over de kPNI lifestyle met menu tips van mij.